Пилето в тази рецепта е добре да приготвите на скара или в тиган с дебело дъно. Препоръчваме чугунените. Мариновайте месото предварително, за да поеме добре всички вкусове и аромати. Може да го направите още предната вечер и да оставите пилешките гърди в марината цяла нощ.
Докато пилето се пече на скараta, пригответе салсата, като нарежете зеленчуците на ситно и ги овкусите.
За авокадовата салца
2 авокада (нарязани на кубчета)
1 голям домат
¼ чаша червен лук
1 люта чушка (по желание)
1/4 ч.ч. ситно нарязан кориандър
сокът от 1 лайм
сол на вкус
прясно смлян черен пипер
Нарежете домата (може да обелите ципата) и лука на дребно. Смесете с останалите основни продукти в купа. овкусете с подправките и лимоновия сок. Покрийте купата с капак и оставете в хладилника, докато проготвяте пилето.
Гарнираното със свежо авокадо пиле е нисковъглехидратна вечеря, добър избор за хора, които спазват кето диета. Приготвя се за по-малко от 30 минути.
Съставки
- 4 бр. Пилешки гърди
- 2 скилидки Чесън
- 3 с.л. Зехтин
- 1/4 ч.ч. Кориандър
- 1 бр. Лайм
- 1/2 ч.л. Кимион
- 1/2 ч.л. Червен пипер
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/4 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. В голяма купа смесете всички съставки за маринатата.
- 2. Намажете пилешките гърди равномерно навсякъде, като използвате плоска силиконова четка. Друг вариант е да поставите месото в купата с марината и да объркате с пръсти, докато пилето се покрие напълно в маринатата. Може да продължите с готвенето веднага, или да мариновайте за 30 минути.
- 3. Изпечете гърдите на скара, на средно силен огън за 5-6 минути от всяка страна.
- 4. Готовото месо отгоре поръсете със свежата салца с авокадо.