Утрините през почивните дни са някак по-приятни, когато приготвим вкусни палачинки. Рецептата, която следва е здравословна и лесна за осъществяване, бърза, а резултатът ни кара да си оближем пръстите и не само... да искаме още.
Съставки
- 4 бр. Яйца
- 6 с.л. Овесени ядки
- 1/2 ч.ч. Канела
- 100 мл Прясно мляко
- 100 мл Вода
- 25 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Разбъркайте добре яйцата.
- 2. Добавете овесените ядки и канелата, разбъркайте отново и оставете сместа да престои няколко минути. След това изсипете прясното мляко, водата и разбийте в блендера до получаването на хомогенна смес.
- 3. Загрейте тиган с незалепващо покритие на котлона.
- 4. Намажете повърхността му със съвсем малко краве или кокосово масло, за да избегнете ефекта на запържване.
- 5. Добра идея е да оформяте палачинките с по-малък диаметър от този на тигана, за да не се накъсват при обръщането.
- 6. За да запазите здравословния дух на съботната или неделната си закуска, за солен вариант гарнирайте със сирене или кашкавал.
- 7. Можете да комбинирате синьо сирене и ябълки, круши и извара или намачкани горски плодове за плънка.
- 8. Ако сте фенове на шоколадовия вкус, намажете палачинката с мед, поръсете с неподсладено какао на прах и добавете малко натрошени ядки за разкош.