Утрините през почивните дни са някак по-приятни, когато приготвим вкусни палачинки. Рецептата, която следва е здравословна и лесна за осъществяване, бърза, а резултатът ни кара да си оближем пръстите и не само... да искаме още. 

Съставки

  • 4 бр. Яйца
  • 6 с.л. Овесени ядки
  • 1/2 ч.ч. Канела
  • 100 мл Прясно мляко
  • 100 мл Вода
  • 25 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Разбъркайте добре яйцата.
  • 2. Добавете овесените ядки и канелата, разбъркайте отново и оставете сместа да престои няколко минути. След това изсипете прясното мляко, водата и разбийте в блендера до получаването на хомогенна смес.
  • 3. Загрейте тиган с незалепващо покритие на котлона. 
  • 4. Намажете повърхността му със съвсем малко краве или кокосово масло, за да избегнете ефекта на запържване. 
  • 5. Добра идея е да оформяте палачинките с по-малък диаметър от този на тигана, за да не се накъсват при обръщането.
  • 6. За да запазите здравословния дух на съботната или неделната си закуска, за солен вариант гарнирайте със сирене или кашкавал. 
  • 7. Можете да комбинирате синьо сирене и ябълки, круши и извара или намачкани горски плодове за плънка. 
  • 8. Ако сте фенове на шоколадовия вкус, намажете палачинката с мед, поръсете с неподсладено какао на прах и добавете малко натрошени ядки за разкош.