Тоскана е една от най-красивите области на Италия. Тук изкушенията за очите и небцето са толкова много, че човек лесно се увлича и бързо може да изхарчи бюджета, отделен за почивката си по-скоро от предвиденото.
Тази свежа тосканска супа е здравословна, богата на вкусове и невероятно вкусна. Комбинира плътността на пуешкото месо, пикантния аромат на чесъна и лютивото на пипера. Не просто супа, а пътуване за всички сетива само в една лъжица.
Съставки
- 250 г Пуешка наденица
- 1 глава Лук
- 2 бр. Картофи
- 1 ч.л. Сол
- 8 резена Бекон
- 3 скилидки Чесън
- 450 мл Пилешки бульон
- 1 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.ч. Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте зехтина в тиган. Добавете наденицата и я запържете от всички страни за около 5 минути.
- 2. Запечете бекона, докато стане хрупкав. Отнема около 3 минути.
- 3. Добавете нарязания лук и чесън и гответе, като често разбърквате, докато омекнат.
- 4. Сварете картофите и ги нарежете на малки кубчета.
- 5. Смесете бульона с 3 чаши вода, нарязаната наденица и картофите в дълбока тенджера. Оставете всичко да кипне на котлона. Разбъркайте. Оставете да ври на тих огън, докато всички вкусове се смесят.
- 6. Сервирайте с хрупкави парчета бекон, настърган пармезан и лют червен пипер.