Тоскана е една от най-красивите области на Италия. Тук изкушенията за очите и небцето са толкова много, че човек лесно се увлича и бързо може да изхарчи бюджета, отделен за почивката си по-скоро от предвиденото.

Тази свежа тосканска супа е здравословна, богата на вкусове и невероятно вкусна. Комбинира плътността на пуешкото месо, пикантния аромат на чесъна и лютивото на пипера. Не просто супа, а пътуване за всички сетива само в една лъжица.

 

 

 



 

 

 

Съставки

  • 250 г Пуешка наденица
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Картофи
  • 1 ч.л. Сол
  • 8 резена Бекон
  • 3 скилидки Чесън
  • 450 мл Пилешки бульон
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.ч. Пармезан

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте зехтина в тиган. Добавете наденицата и я запържете от всички страни за около 5 минути. 
  • 2. Запечете бекона, докато стане хрупкав. Отнема около 3 минути. 
  • 3. Добавете нарязания лук и чесън и гответе, като често разбърквате, докато омекнат. 
  • 4. Сварете картофите и ги нарежете на малки кубчета.
  • 5. Смесете бульона с 3 чаши вода, нарязаната наденица и картофите в дълбока тенджера. Оставете всичко да кипне на котлона. Разбъркайте. Оставете да ври на тих огън, докато всички вкусове се смесят. 
  • 6. Сервирайте с хрупкави парчета бекон, настърган пармезан и лют червен пипер.