Едно от най-важните хранения за деня е закуската. Но има ястия, които може да хапнете както на закуска, така и на вечеря. за да бъде максимално вкусна, тази запеканка трябва да престои в хладилника поне 8 часа. Така, ако я приготвите от вечерта, сутринта имате нужда само да я запечете за 40 минути във фурната. Ако нямате търпение обаче и ви гони вечерен глад, оставете да я да преседи за кратко, след това й се насладете в компанията на чаша вино. 



 

 

 

Съставки

  • 1 бр. Глава лук
  • 7 бр. Яйца
  • 2 ч.ч. Обезмаслено кисело мляко
  • 1 с.л. Краве масло
  • 3 ч.л. Дижонска горчица
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 600 г Пуешка наденица
  • 1 щипка Черен пипер
  • 100 г Сирене Чедър
  • 10 стебла Аспержи
  • 1 бр. Багета

Начин на приготвяне

  • 1. Намажете тавичка с размери 20/30 см с масло. 
  • 2. Запечете в тиган наденичките. 
  • 3. Добавете нарязания лук и гответе 3-5 минути, докато не омекне.
  • 4. В купа чукнете яйцата. Смесете ги с млякото, горчицата, солта и черния пипер. Добавете нарязания чедър и аспержите, нарязани на парчета с дължина 2-3 см.
  • 5. Нарежете багетата на тънки филийки. Поставете ги на дъното на тавата. След това сипете наденичките и лъка. Отгоре разстелете сместа с яйцата. Оставете да престои в хладилника 2 часа, ако ще хапвате като вечеря и за цяла нощ, ако това ще бъде закуската ви. 
  • 6. Печете 40 минути в предварително загрята на 180 °С фурна.