Едно от най-важните хранения за деня е закуската. Но има ястия, които може да хапнете както на закуска, така и на вечеря. за да бъде максимално вкусна, тази запеканка трябва да престои в хладилника поне 8 часа. Така, ако я приготвите от вечерта, сутринта имате нужда само да я запечете за 40 минути във фурната. Ако нямате търпение обаче и ви гони вечерен глад, оставете да я да преседи за кратко, след това й се насладете в компанията на чаша вино.
Съставки
- 1 бр. Глава лук
- 7 бр. Яйца
- 2 ч.ч. Обезмаслено кисело мляко
- 1 с.л. Краве масло
- 3 ч.л. Дижонска горчица
- 1/2 ч.л. Сол
- 600 г Пуешка наденица
- 1 щипка Черен пипер
- 100 г Сирене Чедър
- 10 стебла Аспержи
- 1 бр. Багета
Начин на приготвяне
- 1. Намажете тавичка с размери 20/30 см с масло.
- 2. Запечете в тиган наденичките.
- 3. Добавете нарязания лук и гответе 3-5 минути, докато не омекне.
- 4. В купа чукнете яйцата. Смесете ги с млякото, горчицата, солта и черния пипер. Добавете нарязания чедър и аспержите, нарязани на парчета с дължина 2-3 см.
- 5. Нарежете багетата на тънки филийки. Поставете ги на дъното на тавата. След това сипете наденичките и лъка. Отгоре разстелете сместа с яйцата. Оставете да престои в хладилника 2 часа, ако ще хапвате като вечеря и за цяла нощ, ако това ще бъде закуската ви.
- 6. Печете 40 минути в предварително загрята на 180 °С фурна.