Масло, захар и канела - три съставки, които предвещават уханен и безкрайно вкусен десерт.  Каква е техниката на правене може да видите в клипа тук. 

Съставки

  • 1 бр. Яйце
  • 1/2 ч.ч. Канела
  • 1 ч.ч. Захар
  • 175 г Краве масло
  • 600 г Готово тесто
  • 3 с.л. Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Разточете тестото върху твърда повърхност. 
  • 2. Разтопете маслото. Намажете тестото с него, като използвате плоска и широка силиконова четка.
  • 3. Поръсете обилно с канела и захар. 
  • 4. Завийте на руло. Срежете в средата по дължина, без да стигате горния край. Направете двете получени парчета на фитил, увивайки ги едно около друго. Получава се нещо като плитка.
  • 5. Завийте я на венец, като притиснете леко двата края, където се срещат, за да се слепят.
  • 6. Поръсете с пудра захар. Поставете в тава, застлана с хартия за печене. Когато захарта се разтопи, може да полепне по тавата, затова, ако искате масленият венец да се не счупи при изваждането, задължително използвайте хартия. 
  • 7. Намажете венеца с разбито яйце.
  • 8. Пече се на 175 градуса за 45 минути.