Масло, захар и канела - три съставки, които предвещават уханен и безкрайно вкусен десерт. Каква е техниката на правене може да видите в клипа тук.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 1/2 ч.ч. Канела
- 1 ч.ч. Захар
- 175 г Краве масло
- 600 г Готово тесто
- 3 с.л. Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Разточете тестото върху твърда повърхност.
- 2. Разтопете маслото. Намажете тестото с него, като използвате плоска и широка силиконова четка.
- 3. Поръсете обилно с канела и захар.
- 4. Завийте на руло. Срежете в средата по дължина, без да стигате горния край. Направете двете получени парчета на фитил, увивайки ги едно около друго. Получава се нещо като плитка.
- 5. Завийте я на венец, като притиснете леко двата края, където се срещат, за да се слепят.
- 6. Поръсете с пудра захар. Поставете в тава, застлана с хартия за печене. Когато захарта се разтопи, може да полепне по тавата, затова, ако искате масленият венец да се не счупи при изваждането, задължително използвайте хартия.
- 7. Намажете венеца с разбито яйце.
- 8. Пече се на 175 градуса за 45 минути.