Тази вкусна рецепта приготвихме заедно с моята приятелка Мила във Варна. Един от най-талантливите готвачи, които познавам. Хапнахме я на обяд в компанията на малко ориз басмати. Наистина чудесна рецепта за по-хладен ден.
Съставки
- 1 кг Сьомгова пъстърва на котлети
- 2-3 глави Лук
- 1 с.л. Зехтин
- 1 щипка Морска сол
- 2-3 скилидки Чесън
- 1 с.л. Риган
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1/4 ч.ч. Бяло вино
- 3 бр. Домати
- 1/2 ч.ч. Черни маслини
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се нарязва на тънко и се задушава в зехтина под похлупак, докато стане прозрачен.
- 2. Пъстървата се нарязва на котлетчета и се осолете според вашия вкус. Добавя се към прозрачния лук, докато побелее от двете страни.
- 3. Добавят се и обелените скилидки чесън, сухият риган, черният пипер, бялото вино и доматите. Всичко се оставя да поври 10 минути.
- 4. Прибавят се маслините и се готви за още 10.
- 5. Сервира се самостоятелно, с бял ориз или печен картоф, а защо не и с прясно изпечено хлебче с чесново масло. Да ви е сладко!