Това здравословно и много вкусно ястие може да се приготви с рукола, спанак или лапад. Става за минути, а същевременно е засищащо и питателно. При готвене, лютивите нотки на руколата изчезват, така че дори на децата им харесва.
Съставки
- 1 връзка Рукола
- 1 с.л. Зехтин
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Морска сол
- 3-4 бр. Бейби моркови
- 3 ч.ч. Замразен грах
- 3-4 с.л. Вода
Начин на приготвяне
- 1. Грахът се размразява в гореща вода, изплаква се добре и се оставя да се отцеди.
- 2. Руколата се почиства. Морковчетата се обелват и нарязват на едри парчета.
- 3. В съд на среден огън се слагат мазнината, морковчетата и грахът. Разбърква се добре и се добавя водата.
- 4. Овкусява се с подправките и се оставя да покъкри под похлупак 15 минути.
- 5. Добавя се руколата и се готви още 5 минути. Сервира се самостоятелно или като алтернатива на задушен грах в гарнитура.