Това здравословно и много вкусно ястие може да се приготви с рукола, спанак или лапад. Става за минути, а същевременно е засищащо и питателно. При готвене, лютивите нотки на руколата изчезват, така че дори на децата им харесва.

Съставки

  • 1 връзка Рукола
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Морска сол
  • 3-4 бр. Бейби моркови
  • 3 ч.ч. Замразен грах
  • 3-4 с.л. Вода

Начин на приготвяне

  • 1. Грахът се размразява в гореща вода, изплаква се добре и се оставя да се отцеди.
  • 2. Руколата се почиства. Морковчетата се обелват и нарязват на едри парчета.
  • 3. В съд на среден огън се слагат мазнината, морковчетата и грахът. Разбърква се добре и се добавя водата.
  • 4. Овкусява се с подправките и се оставя да покъкри под похлупак 15 минути.
  • 5. Добавя се руколата и се готви още 5 минути. Сервира се самостоятелно или като алтернатива на задушен грах в гарнитура.