За да направите перфектното пиле на фурна, не е нужно да прекарате 1 час в рязане на зеленчуци и подправки, разфасоване, варене и приготовления. Отново ви предлагаме рецепта от типа – 5 минути бъркаш и после фурната да се оправя.

Съставки

  • 50 г Краве масло
  • 1 бр. Пиле

Начин на приготвяне

  • 1. Осолете добре пилето - отвън и отвътре.
  • 2. Нарежете маслото на малки бучки и го разпределете по повърхността на пилето, както и вътре.
  • 3. Увийте пилето в алуминиево фолио и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. 
  • 4. Когато сложите пилето, намалете градусите на 160 и така печете един час.
  • 5. Извадете пилето от фурната, махнете фолиото и печете още час на 180 градуса или до златиста коричка.