Липсва ви енергия? Чувствате пролетна умора? Ако е така, отговорът е простичък - пригответе си изцяло зелена салата: с киви и магданоз за витамин К и С, авокадо за здравословни мазнини и калий и краставица за хрупкава свежест. Любителите на киселия вкус пък може да приготвят тази салата с по-твърдо киви.
Съставки
- 1 бр. Авокадо
- 1 връзка Магданоз
- 2 бр. Киви
- 1 бр. Краставица
- 1/2 бр. Лимонов сок
- 1 щипка Морска сол
- 1 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Магданозът се измива и почиства. Дръжките се отрязват и накълцват на ситно. Поставят се в голяма купа.
- 2. Авокадото, кивито и краставиците се нарязват на кубчета и се добавят към магданоза.
- 3. Овкусяват се с лимона и зехтина и се подправят с морската сол.
- 4. Салата се оставя да престои 20 минути преди консумация.