Това е ястие, с което със сигурност ще впечатлите гостите си. Атрактивна е както формата му, така и начинът на консумация. 

Съставки

  • 1 бр. Яйце
  • 150 г Пушена шунка
  • 150 г Салам Пеперони
  • 10 бр. Листа от босилек
  • 1 бр. Червена чушка
  • 350 г Кашкавал
  • 1 опаковка Готово тесто

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете тестото за пица на 24 еднаквитриъгълника. Всяко парче наредете взастлана с хартия за печене тава, с острия ъгъл навън. 
  • 2. В средата, където се допират парчетата, трябва да се оформи кръг. 
  • 3. Поръсете с настъргания кашкавал в основата на всички триъгълници. Поръсете и с нарязаните на дребни кубчета червени чушки.
  • 4. Следващите редове са от преснилиста босилек, слой тънко нарязани кръгчета салам, шунка и отново кашкавал.
  • 5. Острите ъгли загънете навътре, към оформения кръг, така че да се образува венец с пълнеж.
  • 6. Тестото се намазва с едноразбито яйце. Пече се 30 минути на 190градуса.
  • 7. В оформената в средатадупка, сложете купа с доматен сос и потапяйте всяка хапка от венеца.