Това е ястие, с което със сигурност ще впечатлите гостите си. Атрактивна е както формата му, така и начинът на консумация.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 150 г Пушена шунка
- 150 г Салам Пеперони
- 10 бр. Листа от босилек
- 1 бр. Червена чушка
- 350 г Кашкавал
- 1 опаковка Готово тесто
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете тестото за пица на 24 еднаквитриъгълника. Всяко парче наредете взастлана с хартия за печене тава, с острия ъгъл навън.
- 2. В средата, където се допират парчетата, трябва да се оформи кръг.
- 3. Поръсете с настъргания кашкавал в основата на всички триъгълници. Поръсете и с нарязаните на дребни кубчета червени чушки.
- 4. Следващите редове са от преснилиста босилек, слой тънко нарязани кръгчета салам, шунка и отново кашкавал.
- 5. Острите ъгли загънете навътре, към оформения кръг, така че да се образува венец с пълнеж.
- 6. Тестото се намазва с едноразбито яйце. Пече се 30 минути на 190градуса.
- 7. В оформената в средатадупка, сложете купа с доматен сос и потапяйте всяка хапка от венеца.