Можем ли да говорим за немски специалитети, без да споменем за традиционна баварска наденица, характерна с белия си цвят и неподправим вкус и аромат.
Съставки
- 2 глави Лук
- 1 бр. Лимонова кора
- 1 щипка Кардамон
- 2 щипки Джинджифил
- 5 стръка Магданоз
- 2 с.л. Сметана
- 2 бр. Яйца
- 250 г Кайма от свинско месо
- 750 г Кайма от телешко месо
- 2 щипки Сол
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Общото количество кайма се подправя с магданоз, джинджифил, кардамон, лимонова кора, лук, черен пипер и сол.
- 2. Към съдържанието се добавя и по малко сметана и яйца, на които съставки се дължи белия му цвят.
- 3. Продуктите се смесват много добре и се пълнят в животниски черва.
- 4. За около 15 минути все потапят в гореща (не вряща) вода и по традиция се поднасят на масата в купичка, заедно с водата, в която са престояли, за да запазят максимално топли.