Можем ли да говорим за немски специалитети, без да споменем за традиционна баварска наденица, характерна с белия си цвят и неподправим вкус и аромат. 

Съставки

  • 2 глави Лук
  • 1 бр. Лимонова кора
  • 1 щипка Кардамон
  • 2 щипки Джинджифил
  • 5 стръка Магданоз
  • 2 с.л. Сметана
  • 2 бр. Яйца
  • 250 г Кайма от свинско месо
  • 750 г Кайма от телешко месо
  • 2 щипки Сол
  • 2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Общото количество кайма се подправя с магданоз, джинджифил, кардамон, лимонова кора, лук, черен пипер и сол.
  • 2. Към съдържанието се добавя и по малко сметана и яйца, на които съставки се дължи белия му цвят.
  • 3. Продуктите се смесват много добре и се пълнят в животниски черва.
  • 4. За около 15 минути все потапят в гореща (не вряща) вода и по традиция се поднасят на масата в купичка, заедно с водата, в която са престояли, за да запазят максимално топли.