Този умен сладкиш е наречен така, защото в горната му част се образува тънък тестен блат, а отдолу остава на крем.
Освен това има и особеност при печенето – оставя се в изключената, все още топла фурна, докато тя не изстине съвсем. Чак тогава се изважда от тавичката.
Съставки
- 120 г Брашно
- 4 бр. Яйца
- 150 г Захар
- 500 мл Прясно мляко
- 2 пакетчета Ванилия
- 1 с.л. Вода
- 125 г Краве масло
- 50 г Пудра захар
- 20 г Лимонови кори
Начин на приготвяне
- 1. Разделeте жълтъците от белтъцитеи разбийте жълтъците със захарта, ванилията и водата. Добавете маслото,предварително оставено да омекне, и разбийте с миксера за кратко на високи обороти.
- 2. Сипете брашното и разбъркайте с дървена лъжица.
- 3. Добавете млякото на тънка струйка и бъркайте, докато всичко стане хомогенно.
- 4. Разбийте белтъците на сняг. Добавете белтъчената смес лъжица по лъжица към млечната смес.
- 5. Изсипете всичко в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
- 6. Печете в предварително загрята на 180 градуса за 40 минути.
- 7. Изключете фурната, отворете вратичката, но оставете сладкиша вътре, докатоизстине.
- 8. Когато се охлади добре, го извадете от тавичката.
- 9. Смесете пудрата захар с лимоновите кори и поръсете сладкиша отгоре.