Вкусна рецепта, предоставена от мама Лара и Бенджи - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Картофи
  • 1 глава Лук
  • 5 бр. Печурки
  • 2 бр. Червени чушки
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Яйца
  • 100 г Салам Пеперони

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета и ги изпържете в тиган с олио или зехтин.
  • 2. Когато са изпържени ги извадете от тигана.
  • 3. В същия тиган запържете нарязани лука, гъбите, чушките и част от салама.
  • 4. Оставете ги на котлона докато омекнат.
  • 5. Разбийте яйцата с малко сол.
  • 6. Сложете в тигана картофите.
  • 7. Подправете със сол и черен пипери и залейте отгоре с яйцата.
  • 8. Оставете тортилята да се пържи на среден огън.
  • 9. Покрийте с капак и печете докато се изпече от едната страна.
  • 10. Обърнете я през чиния или капак и я върнете в тигана да се изпече и от другата страна.
  • 11. Подредете отгоре кръгчета салам и когато е готова сервирайте.