Вкусна рецепта, предоставена от мама Лара и Бенджи - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Картофи
- 1 глава Лук
- 5 бр. Печурки
- 2 бр. Червени чушки
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Яйца
- 100 г Салам Пеперони
Начин на приготвяне
- 1. Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета и ги изпържете в тиган с олио или зехтин.
- 2. Когато са изпържени ги извадете от тигана.
- 3. В същия тиган запържете нарязани лука, гъбите, чушките и част от салама.
- 4. Оставете ги на котлона докато омекнат.
- 5. Разбийте яйцата с малко сол.
- 6. Сложете в тигана картофите.
- 7. Подправете със сол и черен пипери и залейте отгоре с яйцата.
- 8. Оставете тортилята да се пържи на среден огън.
- 9. Покрийте с капак и печете докато се изпече от едната страна.
- 10. Обърнете я през чиния или капак и я върнете в тигана да се изпече и от другата страна.
- 11. Подредете отгоре кръгчета салам и когато е готова сервирайте.