Тази торта е лека, вкусна, бяла и с аромат на екзотика. Само едно парче е достатъчно да ви пренесе под палмите с кокосови орехи на някой красив остров.
Вкусът е най-добър след 6-часов престои в хладилника. Тогава бисквитите се напояват добре с аромата и влажността на крема.
Може да украсите тортата с трюфели, бисквитени топчета, овъргаляни в шоколадови пръчици или пресни ягоди.
Съставки
- 300 г Ягоди
- 100 мл Прясно мляко
- 150 г Кокосови стърготини
- 2 пакета Маслени бисквити
- 125 г Краве масло
- 2 бр. Бял шоколад
- 400 г Квасена сметана
- 400 мл Кондензирано мляко
- 150 г Сладкарска сметана
Начин на приготвяне
- 1. В голяма купа разбъркайте с миксер маслото, двата вида сметана и кондензираното мляко.
- 2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. След това на тънка струйка го добавете към останалите продукти и разбъркайте отново.
- 3. Смесете с половината количество кокосови стърготини и също добавете към сместа.
- 4. Вземете широк поднос, в който да сглобите тортата. Нужно е да се редуват бисквити и крем. Преди да подредите бисквитите за основа, топвайте всяка от тях в леко затопленото прясно мляко.
- 5. След бисквитите сложете ред крем и редувайте, докато свършат.
- 6. На финала сложете от крема и загладете. Украсете с ягоди.
- 7. Оставете тортата за 6 часа в хладилника, докато стегне и бисквитите се напоят добре с крема.