Тази торта е лека, вкусна, бяла и с аромат на екзотика. Само едно парче е достатъчно да ви пренесе под палмите с кокосови орехи на някой красив остров. 

 

Вкусът е най-добър след 6-часов престои в хладилника. Тогава бисквитите се напояват добре с аромата и влажността на крема. 

 

Може да украсите тортата с трюфели, бисквитени топчета, овъргаляни в шоколадови пръчици или пресни ягоди. 

Съставки

  • 300 г Ягоди
  • 100 мл Прясно мляко
  • 150 г Кокосови стърготини
  • 2 пакета Маслени бисквити
  • 125 г Краве масло
  • 2 бр. Бял шоколад
  • 400 г Квасена сметана
  • 400 мл Кондензирано мляко
  • 150 г Сладкарска сметана

Начин на приготвяне

  • 1. В голяма купа разбъркайте с миксер маслото, двата вида сметана и кондензираното мляко. 
  • 2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. След това на тънка струйка го добавете към останалите продукти и разбъркайте отново. 
  • 3. Смесете с половината количество кокосови стърготини и също добавете към сместа. 
  • 4. Вземете широк поднос, в който да сглобите тортата. Нужно е да се редуват бисквити и крем. Преди да подредите бисквитите за основа, топвайте всяка от тях в леко затопленото прясно мляко. 
  • 5. След бисквитите сложете ред крем и редувайте, докато свършат. 
  • 6. На финала сложете от крема и загладете. Украсете с ягоди. 
  • 7. Оставете тортата за 6 часа в хладилника, докато стегне и бисквитите се напоят добре с крема.