Дано да обичате да похапвате гъбки, защото топингът си заслужава.

Съставки

  • 150 г Лапад
  • 175 г Доматен сос
  • 1 с.л. Зехтин
  • 150 г Сирене Моцарела
  • 150 г Печурки
  • 4 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Запържват се печурките в 1 с.л. зехтин на умерен до силен огън за 2-3 минути, докато започнат да покафеняват.
  • 2. Огънят се намаля и се добавя половината от 350 г буркан висококачествен сос за макарони/сос на доматена основа.
  • 3. Добавя се 150 г ситно нарязан лапад (или пък накъсани листа спанак). Вари се на слаб огън 3-4 минути, докато лападът омекне и се свие.
  • 4. Картофите се пекат и се правят прорези за топинга.
  • 5. Сместа се сипва с лъжица в прорезите на печените картофи и се поръсват с настъргана моцарела.