Дано да обичате да похапвате гъбки, защото топингът си заслужава.
Съставки
- 150 г Лапад
- 175 г Доматен сос
- 1 с.л. Зехтин
- 150 г Сирене Моцарела
- 150 г Печурки
- 4 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Запържват се печурките в 1 с.л. зехтин на умерен до силен огън за 2-3 минути, докато започнат да покафеняват.
- 2. Огънят се намаля и се добавя половината от 350 г буркан висококачествен сос за макарони/сос на доматена основа.
- 3. Добавя се 150 г ситно нарязан лапад (или пък накъсани листа спанак). Вари се на слаб огън 3-4 минути, докато лападът омекне и се свие.
- 4. Картофите се пекат и се правят прорези за топинга.
- 5. Сместа се сипва с лъжица в прорезите на печените картофи и се поръсват с настъргана моцарела.