Не само интересен, но и вкусен факт е, че немските кнедли (известни в Германия под названието "кньодел") се поднасят с традиционното за германската кухня кисело зеле. Великолепна компания на кнедлите би могла да бъде и зелената салата, както и ароматната дъхава зеленчукова крем супа.
Съставки
- 100 - 150 г Сирене Грюер
- 1 бр. Глава лук
- 3 бр. Хлебче
- 250 мл Прясно мляко
- 1 китка Магданоз
- 2 бр. Яйца
- 2 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава. Прибавят се нарязаният магданоз и млякото, което се оставя да кипне.
- 2. Хлебчетата се нарязват на малки кубчета и се нареждат в голяма купа. Заливат се с млякото и лука и се разбъркват. Купата се покрива с кърпа за около 30 минути.
- 3. Междувременно картофите се сваряват с обелките и след като изстинат малко се обелват и настъргват към хлебчетата. Подправят се със сол и черен пипер.
- 4. Добавят се и двете яйца. Сместа се разбърква с ръка. Накрая към нея се добавя и настърганото сирене.
- 5. Олиото се загрява в тигана. С намокрени ръце от полученото тесто се оформят топчета, които леко се сплескват като кюфтенца. Кнедлите се пържат от двете страни и се поднасят още топли и хрупкави.