Една вкусна есенно-зимна супа за тези, които обичат вкуса на тиква.

Съставки

  • 1 щипка Захар
  • 800 г Тиква
  • 100 г Червена леща
  • 1 глава Лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 стрък Мащерка
  • 4 кубчета Зеленчуков бульон
  • 1 щипка Сол
  • 80 мл Сметана

Начин на приготвяне

  • 1. В сгорещен зехтин се запържва лукът в голяма тенджера до златисто.
  • 2. Добавят се чесънът, червената леща и листата на мащерката.
  • 3. Тиквата се обелва и нарязва на малки кубчета и се прибавя в тенджерата.
  • 4. Накрая се залива с 1 л гореща вода, в която са разтворени зеленчуковите бульончета.
  • 5. Тиквената смес се подправя на вкус и се оставя да се вари на тих огън за около 25 минути.
  • 6. Готовата супа се пасира докато стане на крем. Добавя се растителна сметана и при нужда се доовкусява.