Една вкусна есенно-зимна супа за тези, които обичат вкуса на тиква.
Съставки
- 1 щипка Захар
- 800 г Тиква
- 100 г Червена леща
- 1 глава Лук
- 2 скилидки Чесън
- 1 с.л. Зехтин
- 1 стрък Мащерка
- 4 кубчета Зеленчуков бульон
- 1 щипка Сол
- 80 мл Сметана
Начин на приготвяне
- 1. В сгорещен зехтин се запържва лукът в голяма тенджера до златисто.
- 2. Добавят се чесънът, червената леща и листата на мащерката.
- 3. Тиквата се обелва и нарязва на малки кубчета и се прибавя в тенджерата.
- 4. Накрая се залива с 1 л гореща вода, в която са разтворени зеленчуковите бульончета.
- 5. Тиквената смес се подправя на вкус и се оставя да се вари на тих огън за около 25 минути.
- 6. Готовата супа се пасира докато стане на крем. Добавя се растителна сметана и при нужда се доовкусява.