Телешкото с дюли ще преобърне представата Ви за вкусови качества.
Съставки
- 1 пръчица Канела
- 2 бучки Захар
- 500 г Дюли
- 20 г Доматено пюре
- 35 мл Олио
- 4 глави Лук
- 900 г Телешко
- 2 щипки Сол
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Телешкото се измива и се вари с малко сол, докато омекне.
- 2. После се реже на порции, които се пържат до зачервяване и се задушават отделно в мазнината с лука, нарязан на тънко и дълго.
- 3. Добавя се брашното и като стане златисто, се ръси с червения пипер и се залива с бульона от телешкото.
- 4. Пускат се опържените порции заедно с обелените и нарязани на парчета дюли и се вари на тих огън.
- 5. Прибавя се захар и когато ястието стане, се слага и маслото.
- 6. Поднася се топло. Задно с парчетата дюли може да се добави и 1 пръчица канела.