Изискано ястие, подходящо за всякакъв случай.
Съставки
- 60 г Спанак
- 90 г Сирене Грюер
- 4 бр. Телешки котлет
- 150 мл Бяло вино
Начин на приготвяне
- 1. 1. В хаван намачкайте добре филетата аншоа и ги смесете с 3-4 супени лъжици масло.
- 2. 2. Котлетите сложете между два листа фолио за свежо съхранение и изтънете добре.
- 3. 3. Подсушете с домакинска хартия и подправете със сол и черен пипер. Всеки котлет намажете с овкусеното масло.
- 4. 4. Поръсете с настърганото на едро ренде сирене, като в края оставете ненамазана ивица месо, а отгоре подредете листа спанак.
- 5. 5. Навийте месото на стегнато руло и закрепете с клечка за зъби.
- 6. 6. Загрейте фурната до 220 градуса.
- 7. 7. Oтново подсушете месото.
- 8. 8. Загрейте 2 супени лъжици масло в голям съд или тиган с метална дръжка и запържете рулата от всички страни за около 4 минути.
- 9. 9. Сложете тигана във фурната и печете около 5 минути.
- 10. 10. Прехвърлете месото в друг съд и покрийте с капак, за да остане топло.
- 11. 11. Излейте по-голямата част от мазнината в тигана, след което налейте виното и деглазирайте на силен огън за около 2 минути, като бъркате непрекъснато. Остържете всички залепнали по дъното частици.
- 12. 12. Сложете останалото масло и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер и поръсете със ситно нарязан магданоз.
- 13. 13. Поднесете месото полято със соса и гриловани аспержи с лимонов дресинг.