Изискано ястие, подходящо за всякакъв случай.

Съставки

  • 60 г Спанак
  • 90 г Сирене Грюер
  • 4 бр. Телешки котлет
  • 150 мл Бяло вино

Начин на приготвяне

  • 1. 1. В хаван намачкайте добре филетата аншоа и ги смесете с 3-4 супени лъжици  масло.
  • 2. 2. Котлетите сложете между два листа фолио за свежо съхранение и изтънете добре. 
  • 3. 3. Подсушете с домакинска хартия и подправете със сол и черен пипер. Всеки котлет намажете с овкусеното масло. 
  • 4. 4. Поръсете с настърганото на едро ренде сирене, като в края оставете ненамазана ивица месо, а отгоре 
    подредете листа спанак.

  • 5. 5. Навийте месото на стегнато руло и закрепете с клечка за зъби.
  • 6. 6. Загрейте фурната до 220 градуса.
  • 7. 7. Oтново подсушете месото. 
  • 8. 8. Загрейте 2 супени лъжици масло в голям съд или тиган с метална дръжка и  запържете рулата от всички страни за около 4 минути.
  • 9. 9. Сложете тигана във фурната и печете около 5 минути. 
  • 10. 10. Прехвърлете месото в друг съд и покрийте с капак, за да остане топло.
  • 11. 11. Излейте по-голямата част от мазнината в тигана, след което налейте виното и деглазирайте на силен огън за около 2 минути, като бъркате непрекъснато. Остържете всички залепнали по дъното частици. 
  • 12. 12. Сложете останалото масло и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер и поръсете със ситно нарязан магданоз.
  • 13. 13. Поднесете месото полято със соса и гриловани аспержи с лимонов дресинг.