Сервира се с украса от стръкчета розмарин.

Съставки

  • 250 мл Зеленчуков бульон
  • 1 с.л. Олио
  • 1 стрък Розмарин
  • 400 г Моркови
  • 100 мл Червено вино
  • 1 с.л. Брашно
  • 1 с.л. Доматено пюре
  • 1 с.л. Краве масло
  • 500 г Телешко
  • 100 г Лук
  • 2 щипки Сол
  • 2 щипки Черен пипер
  • 1 с.л. Червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Маслото се загрява и в него се изпържва нарязаното на кубчета месо. Добавят се солта, черният, червеният пипер, нарязаният на ситно лук и доматеното пюре.
  • 2. Поръсва се с брашно и се добавя виното и 350 мл вода при непрекъснато бъркане.
  • 3. Съдът се захлупва и месото се вари на тих огън 1 час.
  • 4. Междувременно се обелват морковите и се нарязват на тънки ивици.
  • 5. Олиото се загрява и се задушават зеленчуците. Подправят се със сол, черен пипер и розмарин.
  • 6. Зеленчуците се заливат с бульон, варят се 30 минути и се добавя телешкото.