Сервира се с украса от стръкчета розмарин.
Съставки
- 250 мл Зеленчуков бульон
- 1 с.л. Олио
- 1 стрък Розмарин
- 400 г Моркови
- 100 мл Червено вино
- 1 с.л. Брашно
- 1 с.л. Доматено пюре
- 1 с.л. Краве масло
- 500 г Телешко
- 100 г Лук
- 2 щипки Сол
- 2 щипки Черен пипер
- 1 с.л. Червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се загрява и в него се изпържва нарязаното на кубчета месо. Добавят се солта, черният, червеният пипер, нарязаният на ситно лук и доматеното пюре.
- 2. Поръсва се с брашно и се добавя виното и 350 мл вода при непрекъснато бъркане.
- 3. Съдът се захлупва и месото се вари на тих огън 1 час.
- 4. Междувременно се обелват морковите и се нарязват на тънки ивици.
- 5. Олиото се загрява и се задушават зеленчуците. Подправят се със сол, черен пипер и розмарин.
- 6. Зеленчуците се заливат с бульон, варят се 30 минути и се добавя телешкото.