Вкусна рецепта, предоставена от мама Венета и Андреа Димитрови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 800 г Сьомга
  • 1 щипка Сол
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 кофичка Кисело мляко
  • 1 с.л. Олио
  • 2 щипки Черен пипер
  • 100 г Краве сирене
  • 2 с.л. Брашно
  • 3 бр. Яйца
  • 3 връзки Магданоз
  • 4 с.л. Сос Уорчестър
  • 50 г Сусам

Начин на приготвяне

  • 1. За да направите кюфтенцата - наситнете магданоза и го сложете в купа.
  • 2. Добавете яйцата и разбъркайте.
  • 3. След това прибавете брашното, натрошеното сирене и черния пипер. Разбъркайте много добре до получаването на еднородна смес. 
  • 4. Ако сиренето не е достатъчно солено можете да добавите сол.
  • 5. Загребете от магданозената смес и поставете кюфтенцата в загрято олио. Изпържете ги от двете страни до златисто.
  • 6. Поставете изпържените кюфтенца върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  • 7. Рибата нарежете на 4 еднакви парчета. 
  • 8. В купичка смесете олио, сол и сос Уорчестър. Намажете рибата със сос и я изпечете на грил тиган като най-напред я сложите откъм месото, не откъм кожата. След 1-2 мин я обърнете да се запече и от другата страна.
  • 9. Запечете сусам в сух тиган.Поръсете с него готовата риба.
  • 10. Сервирайте сьомгата с магданозените кюфтенца, поляти със сос от кисело мляко и чесън.