Вкусна рецепта, предоставена от мама Венета и Андреа Димитрови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Сьомга
- 1 щипка Сол
- 1 скилидка Чесън
- 1 кофичка Кисело мляко
- 1 с.л. Олио
- 2 щипки Черен пипер
- 100 г Краве сирене
- 2 с.л. Брашно
- 3 бр. Яйца
- 3 връзки Магданоз
- 4 с.л. Сос Уорчестър
- 50 г Сусам
Начин на приготвяне
- 1. За да направите кюфтенцата - наситнете магданоза и го сложете в купа.
- 2. Добавете яйцата и разбъркайте.
- 3. След това прибавете брашното, натрошеното сирене и черния пипер. Разбъркайте много добре до получаването на еднородна смес.
- 4. Ако сиренето не е достатъчно солено можете да добавите сол.
- 5. Загребете от магданозената смес и поставете кюфтенцата в загрято олио. Изпържете ги от двете страни до златисто.
- 6. Поставете изпържените кюфтенца върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 7. Рибата нарежете на 4 еднакви парчета.
- 8. В купичка смесете олио, сол и сос Уорчестър. Намажете рибата със сос и я изпечете на грил тиган като най-напред я сложите откъм месото, не откъм кожата. След 1-2 мин я обърнете да се запече и от другата страна.
- 9. Запечете сусам в сух тиган.Поръсете с него готовата риба.
- 10. Сервирайте сьомгата с магданозените кюфтенца, поляти със сос от кисело мляко и чесън.