Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 100 мл Сметана
- 100 г Краве масло
- 100 г Спанак
- 400 г Царевица
- 1 ч.л. Каперси
- 40 мл Зехтин
- 2 скилидки Чесън
- 2 стръка Розмарин
- 1/2 връзка Магданоз
- 2 филии Бял хляб
- 1 кг Сьомга
- 10 мл Зехтин
- 1 щипка Индийско орехче
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Рибата нарежете на 4 парчета, посолете я, намажете я със зехтин, и я изпържете до златисто, от двете страни, в загрят тиган с незалепващо покритие.
- 2. В купата на блендер смесете хляба, каперсите, розмарина, магданоза, чесъна, зехтин и сол на вкус.
- 3. Рибата сложете в тава, покрийте я с трохите и запечете на 180 градуса във фурна (с вентилатор) до готовност – около 8/10 минути.
- 4. Чесънът за гарнитурата наситнете и запържете за кратко в загретите зехтин и масло.
- 5. Прибавете царевицата, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
- 6. Сложете нарязаният на едро спанак и пържете, докато омекне.
- 7. Добавете сметаната и оставете на котлона, докато се сгъсти – около 5 минути.
- 8. Сьомгата с хрупкава коричка сервирайте с гарнитурата от царевица и спанак.