Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 100 мл Сметана
  • 100 г Краве масло
  • 100 г Спанак
  • 400 г Царевица
  • 1 ч.л. Каперси
  • 40 мл Зехтин
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 стръка Розмарин
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 2 филии Бял хляб
  • 1 кг Сьомга
  • 10 мл Зехтин
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Рибата нарежете на 4 парчета, посолете я, намажете я със зехтин, и я изпържете до златисто, от двете страни, в загрят тиган с незалепващо покритие. 
  • 2. В купата на блендер смесете хляба, каперсите, розмарина, магданоза, чесъна, зехтин и сол на вкус. 
  • 3. Рибата сложете в тава, покрийте я с трохите и запечете на 180 градуса във фурна (с вентилатор) до готовност – около 8/10 минути. 
  • 4. Чесънът за гарнитурата наситнете и запържете за кратко в загретите зехтин и масло.
  • 5. Прибавете царевицата, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
  • 6. Сложете нарязаният на едро спанак и пържете, докато омекне. 
  • 7. Добавете сметаната и оставете на котлона, докато се сгъсти – около 5 минути. 
  • 8. Сьомгата с хрупкава коричка сервирайте с гарнитурата от царевица и спанак.