Удоволствието от тази традиционна българска гозба ще се умножи, ако я поднесена с гарнитура от картофено пюре и туршия.

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Краве масло
  • 1 бр. Дафинов лист
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 с.л. Доматено пюре
  • 3 глави Лук
  • 1 кг Свинско
  • 3/4 ч.ч. Бяло вино

Начин на приготвяне

  • 1. Свинското месо се нарязва на хапки и се слага вголяма тенджера. 
  • 2. В тенджерата се прибавят 3 глави лук, нарязани нафилийки, доматеното пюре, черният пипер, дафиновият лист, маслото и солта.
  • 3. Сместа се разбърква, за да се запържи, похлупва се скапака и се оставя около 1 час на тих огън и се задушава.
  • 4. Когато лукът омекне и стане прозрачен, се наливат ¾ч.ч. бяло вино, а когато се поизпари виното, се добавя топла вода, колкото дапокрие леко месото.
  • 5. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато водата почтиизври и сосът се сгъсти.