Удоволствието от тази традиционна българска гозба ще се умножи, ако я поднесена с гарнитура от картофено пюре и туршия.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Краве масло
- 1 бр. Дафинов лист
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 с.л. Доматено пюре
- 3 глави Лук
- 1 кг Свинско
- 3/4 ч.ч. Бяло вино
Начин на приготвяне
- 1. Свинското месо се нарязва на хапки и се слага вголяма тенджера.
- 2. В тенджерата се прибавят 3 глави лук, нарязани нафилийки, доматеното пюре, черният пипер, дафиновият лист, маслото и солта.
- 3. Сместа се разбърква, за да се запържи, похлупва се скапака и се оставя около 1 час на тих огън и се задушава.
- 4. Когато лукът омекне и стане прозрачен, се наливат ¾ч.ч. бяло вино, а когато се поизпари виното, се добавя топла вода, колкото дапокрие леко месото.
- 5. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато водата почтиизври и сосът се сгъсти.