Ядките в слатата са станали вече неща нормално, сега е време да опитаме натрошени орехови ядки и в свинското.

Съставки

  • 1 с.л. Нишесте
  • 100 мл Сухо червено вино
  • 200 мл Зеленчуков бульон
  • 800 г Броколи
  • 2 с.л. Олио
  • 3-4 стръка Мащерка
  • 100 г Глава лук
  • 600 г Свинско
  • 2 с.л. Балсамов оцет
  • 50 г Орехови ядки
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Олиото се загрява и се запържват свинските филета. Подправят се със сол и черен пипер. Прибавя се нарязаният лук.
  • 2. Бланшират се накъсаните на розички броколи ок. 8 минути в подсолена вряща вода и се отцеждат.
  • 3. Месото се изважда и се завива в алуминиево фолио, а мазнината в тигана се угасява с бульона и виното.
  • 4. Прибавя се нарязаната мащерка и се вари на силен огън 3 минути.
  • 5. Сосът се уплътнвя с нишестето, разтворено в 2 с.л. вода. Овкусява се със сол и черен пипер.
  • 6. Месото се поднася със соса и се гарнира с натрошените орехови ядки и мащерка.