Ядките в слатата са станали вече неща нормално, сега е време да опитаме натрошени орехови ядки и в свинското.
Съставки
- 1 с.л. Нишесте
- 100 мл Сухо червено вино
- 200 мл Зеленчуков бульон
- 800 г Броколи
- 2 с.л. Олио
- 3-4 стръка Мащерка
- 100 г Глава лук
- 600 г Свинско
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 50 г Орехови ядки
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Олиото се загрява и се запържват свинските филета. Подправят се със сол и черен пипер. Прибавя се нарязаният лук.
- 2. Бланшират се накъсаните на розички броколи ок. 8 минути в подсолена вряща вода и се отцеждат.
- 3. Месото се изважда и се завива в алуминиево фолио, а мазнината в тигана се угасява с бульона и виното.
- 4. Прибавя се нарязаната мащерка и се вари на силен огън 3 минути.
- 5. Сосът се уплътнвя с нишестето, разтворено в 2 с.л. вода. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 6. Месото се поднася със соса и се гарнира с натрошените орехови ядки и мащерка.