Това ястие изглежда оригинално и красиво на масата, а и е не по-малко вкусно. Споделяме с вас тази интересна рецепта за свинско месото с пикантен, многокомпонентен пълнеж.
Съставки
- 4 бр. Свинско бонфиле
- 180 г Сварен див ориз
- 4 бр. Бекон
- 1 глава Шалот
- 1 бр. Ябълка
- 180 г Тиква
- 2 ч.л. Салвия
- 170 г Спанак
- 170 г Козе сирене
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Изплакнете свинското филе с хладка вода. Направете няколко различни напречни разреза по повърхността на месото. Покрийте със свежо фолио и изтънете с чук за пържоли. Дебелината му трябва да е 0,5-1,5 cm.
- 2. Натъркайте месото със сол и черен пипер и оставете да попие ароматите за известно време.
- 3. Сложете парчетата бекон в сгорещен сух тиган. Запечете за 1-2 минути до хрупкавост. Готовия бекон поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
- 4. Нарежете ябълката, лука и тиквата на малки кубчета. Изсипете ги в тигана с останалата мазнина след изпичането на бекона. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте добре и запържете на средна температура в продължение на 8-10 минути.
- 5. Добавете прясната салвия и нарязаните чесън и спанак.
- 6. Добавете сварения див ориз. Разбъркайте добре и изчакайте няколко минути, докато спанакът омекне. Изключете котлона и сложете козето сирене и бекона в тигана. Оставете да изстине леко.
- 7. Нанесете пълнежа върху месото на равномерен слой, оставяйки свободни 1-2 cm в краищата. Завийте филето плътно и го затегнете с връв. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-35 минути.
- 8. Преди сервиране, оставете да се охлади. Нарежете на еднакво дебели парчета. Поръсете ястието със ситно нарязани пресни подправки.