Поднесено с "Енсалада руса" – латиноамериканският вариант на руската салата.
Съставки
- 1 бр. Сок от лайм
- 1 скилидка Чесън
- 1 бр. Ябълка
- 100 г Замразен грах
- 4 стебла Целина
- 10 скилидки Чесън
- 1 ч.л. Кимион
- 500 г Свинска плешка
- 1 кг Свински гърди
- 2 глави Лук
- 2 бр. Сок от портокали
- 1-2 щипки Сол
- 1-2 щипки Черен пипер
- 800 г Картофи
- 200 г Моркови
- 150 г Майонеза
- 2 стръка Кориандър
Начин на приготвяне
- 1. Кимионът се запича на сух тиган.
- 2. Стрива се в хаванче.
- 3. Пет скилидки чесън се наситняват. Месото се реже на парчета, слага се в тенджера и се овкусява с кимиона, накълцания чесън, сол и черен пипер, и се прибира в хладилникa за 2 часа.
- 4. След това в тенджерата се наливат около 500 мл вода.
- 5. Пускат се останалите цели скилидки чесън, нарязаният на едри кубчета лук и се готви на умерен огън, докато течността се изпари.
- 6. Налива се сокът от портокал и се готви, докато месото остане на мазнина и хване апетитна коричка.
- 7. Салатата се приготвя като обелените моркови и картофи се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на кубчета.
- 8. Ябълката се реже на малки кубчета, стеблата целина се обелват и се режат на ситни парченца. Грахът се размразява, а чесънът и кориандърът се наситняват. Картофите се смесват с морковите, ябълката, граха, целината, чесъна и кориандъра.
- 9. Добавят се майонезата, сокът от лайм, сол и черен пипер на вкус, и всичко се разбърква. Готовото месо се поднася със салатата. Съвет: Месото не се бърка, за да не се разпадне.