Поднесено с "Енсалада руса" – латиноамериканският вариант на руската салата.

Съставки

  • 1 бр. Сок от лайм
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 бр. Ябълка
  • 100 г Замразен грах
  • 4 стебла Целина
  • 10 скилидки Чесън
  • 1 ч.л. Кимион
  • 500 г Свинска плешка
  • 1 кг Свински гърди
  • 2 глави Лук
  • 2 бр. Сок от портокали
  • 1-2 щипки Сол
  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 800 г Картофи
  • 200 г Моркови
  • 150 г Майонеза
  • 2 стръка Кориандър

Начин на приготвяне

  • 1. Кимионът се запича на сух тиган.
  • 2. Стрива се в хаванче.
  • 3. Пет скилидки чесън се наситняват. Месото се реже на парчета, слага се в тенджера и се овкусява с кимиона, накълцания чесън, сол и черен пипер, и се прибира в хладилникa за 2 часа.
  • 4. След това в тенджерата се наливат около 500 мл вода.
  • 5. Пускат се останалите цели скилидки чесън, нарязаният на едри кубчета лук и се готви на умерен огън, докато течността се изпари.
  • 6. Налива се сокът от портокал и се готви, докато месото остане на мазнина и хване апетитна коричка.
  • 7. Салатата се приготвя като обелените моркови и картофи се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на кубчета.
  • 8. Ябълката се реже на малки кубчета, стеблата целина се обелват и се режат на ситни парченца. Грахът се размразява, а чесънът и кориандърът се наситняват. Картофите се смесват с морковите, ябълката, граха, целината, чесъна и кориандъра.
  • 9. Добавят се майонезата, сокът от лайм, сол и черен пипер на вкус, и всичко се разбърква. Готовото месо се поднася със салатата. Съвет: Месото не се бърка, за да не се разпадне.