Апетитна комбинация, която ще завладее сетивата ви.
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 1 бр. Сок от лайм
- 2 с.л. Олио
- 50 мл Ябълков оцет
- 60 г Кафява захар
- 1/2 ч.л. Чили на прах
- 30 г Печени бадеми
- 30 г Тъмни стафиди
- 50 г Джинджифил
- 3 скилидки Чесън
- 1 глава Червен лук
- 1/4 бр. Папая
- 1/4 бр. Ананас
- 1 бр. Манго
- 2 ч.л. Сол
- 2 ч.л. Меласа
- 1 с.л. Кимион
- 2 с.л. Лимонов сок
- 2 с.л. Бял винен оцет
- 2 с.л. Захар
- 1 бр. Морков
- 1 глава Лук
- 2 бр. Люти червени чушки
- 1-2 с.л. Олио
- 4 бр. Свински пържоли
- 1 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Салцата се приготвя като почистените от дръжките и семенцата чушки се запиват в сух съд, към тях се наливат около 350 мл вода, готвят се 5–10 минути, след което се смилат, заедно с течността.
- 2. Прибавят се нарязаните лук и морков, меласата, оцетът, захарта, кимионът, лимоновият сок и солта и всичко се смила.
- 3. Месото се залива със салцата, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 24 часа.
- 4. След това се изпича върху намазана с олио скара на дървени въглища.
- 5. Чътнито се приготвя като мангото, ананасът и папаята се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
- 6. Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват в олиото, докато омекнат леко.
- 7. Добавят се стафидите, накълцаните бадеми, плодовете и се готвят на слаб огън за около 10 минути.
- 8. Прибавят се захарта, оцетът, сокът от лайма, чилито на прах, сол на вкус и се готви още 10 минути.
- 9. Месото се поднася с чътнито. Съвет: Плодовете за чътнито не трябва да се бъркат много при готвене, за да не се разкашкат.