Ако искате да усетите вкуса на топящи се в устата бейби морковчета и ароматни хапки месо с хрупкави крайчета - тази рецепта ще ви се услади. Тя е изпитана и перфектна за вечеря. Готви се сама във фурната, докато вие четете хубава книга.
Никак не е сложно, но отнема време - както всичко хубаво!
Съставки
- 10 бр. Бейби моркови
- 2 глави Лук
- 1 глава Чесън
- 2 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Пчелен мед
- 1 връзка Розмарин
- 2 с.л. Зехтин
- 1 с.л. Черен пипер
- 1 кг Свински ребърца
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса.
- 2. Посолете ребрата и ги овкусете с черния пипер и зехтина. Подредете ги в тава и печете 60 минути.
- 3. В голяма тавичка постелете розмарин и подредете изпечените ребра в нея, след като ги извадите от фурната.
- 4. Пригответе смес от меда и соевия сос и залейте ребрата с нея. Около тях поставете необелени скилидки чесън, нарязан на едро лук, и целите бейби морковчета.
- 5. Добавете малко вода в тавата и гответе още 30 минути.