Това са едни от най-лесните бонбони на света. Същевременно са и полезни, заради богатството от сурови сусамови семена в състава им. Ако използвате кокосова захар, те ще са подходящи и ако следвате здравословен режим за хранене. 

Щипката сол в рецептата ще добави малко блясък на бонбоните. Малката доза сода за хляб се добавя, за да създаде малки въздушни мехурчета, които не само правят бонбоните по-красиви, но и по-крехки. 

 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 2 с.л. Краве масло
  • 1 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1 ч.ч. Сусам
  • 1 с.л. Вода
  • 1/2 ч.л. Индийско орехче
  • 1 щипка Сол
  • 4 с.л. Пчелен мед
  • 1 ч.ч. Захар
  • 1/4 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете захарта, меда, солта, индийското орехче и водата в малка тенджера с дебело дъно. Загрейте на умерена температура и разбърквайте, докато се образува гладка каша.
  • 2. Добавете към сместа и суровите сусамени семена.
  • 3. Сложете сместа с добавените семена, като често разбърквате, докато сместа стане с кехлибарен карамелен цвят. Отнема около 5 до 10 минути.
  • 4. След като свалите от котлона, добавете ваниловия екстракт и маслото.
  • 5. След като маслото напълно се разтопи в сместа, разбъркайте и содата за хляб. Сместа ще се разпенва малко, защото содата реагира с киселината от карамелизирането на захарта.
  • 6. Изсипете сместа в предварително подготвена силиконова форма за бонбони полусфери. Сложете в хладилника да се охладили.