Ако не обичате да затваряте и варите буркани, това е една много бърза и вкусна алтернатива.
Съставки
- 1 ч.л. Захар
- 2 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Ябълков оцет
- 2 щипки Сол
- 1 връзка Магданоз
- 1 бр. Жълта чушка
- 2 бр. Червени чушки
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Моркови
- 1/2 глава Карфиол
- 1/2 бр. Зелка
- 1/2 ч.ч. Вода
Начин на приготвяне
- 1. Зелето се нарязва и се смесва с накъсания на \"цветчета\" карфиол. Двете съставки се овкусяват със сол, оцет и зехтин и се разбъркват добре.
- 2. Лъжичката захар се разтваря във водата и се оставя да престои около 5 минути, след което със сместа се заливат зелето и карфиола.
- 3. Към тях се добавят ситно нарязаните червени, зелени и жълти чушки и се овкусяват с още малко оцет.
- 4. Добавя се наситненият магданоз и съставките се разбъркват добре.
- 5. Съдът със салатата се затваря и се оставя в хладилникa за няколко часа.