Ако не обичате да затваряте и варите буркани, това е една много бърза и вкусна алтернатива.

Съставки

  • 1 ч.л. Захар
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Ябълков оцет
  • 2 щипки Сол
  • 1 връзка Магданоз
  • 1 бр. Жълта чушка
  • 2 бр. Червени чушки
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Моркови
  • 1/2 глава Карфиол
  • 1/2 бр. Зелка
  • 1/2 ч.ч. Вода

Начин на приготвяне

  • 1. Зелето се нарязва и се смесва с накъсания на \"цветчета\" карфиол. Двете съставки се овкусяват със сол, оцет и зехтин и се разбъркват добре.
  • 2. Лъжичката захар се разтваря във водата и се оставя да престои около 5 минути, след което със сместа се заливат зелето и карфиола.
  • 3. Към тях се добавят ситно нарязаните червени, зелени и жълти чушки и се овкусяват с още малко оцет.
  • 4. Добавя се наситненият магданоз и съставките се разбъркват добре.
  • 5. Съдът със салатата се затваря и се оставя в хладилникa за няколко часа.