Оризът и коноата се варят еднакво дълго. Когато ги смесите и добавите към каймата за топчетата в супата топчета, ще получите малко по-различни на визия топчета, както и леко изменен вкус. Съотношението киноа вода е 1;2. 

 

Обогатявайки супата и с киноа, ще добавите още витамин B2, диетични фибри, качествени протеини и аминокиселини, които ще изградят и възстановяват клетките на тялото ви. Препоръчително е този продукт да се накисва за 12 часа във вода, преди да се готви. За супата обаче може да пропуснете тази стъпка, без това да повлияе на вкуса и визията. 

 

Колкото по-малки по размер направите топчетата, толкова по-любими ще бъдат те на вашето дете. Супа с вода около 2 литра и половина се получава идеална като гъстота с 60 броя топчета, с диаметър около 2 см. 

Съставки

  • 3 стръка Магданоз
  • 2.5 литри Вода
  • 6 с.л. Прясно мляко
  • 1/2 с.л. Чубрица
  • 1 с.л. Сол
  • 1 бр. Морков
  • 1 ч.ч. Доматено пюре
  • 2 бр. Яйца
  • 350 г Кайма
  • 5 с.л. Киноа
  • 1/2 ч.ч. Ориз
  • 1 глава Лук

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете каймата в дълбока купа. Към нея чукнете едното яйце и овкусете с 1/2 с. л. сол, и чубрицата. Омесете добре и оставете да престои около 30 минути, за да поеме добре ароматите. 
  • 2. Измийте ориза и киноата. Добавете ги към каймата и разбъркайте, за да се разпредели навсякъде по равно. Направете малки топчета, като ги овалвате в дланите си. Подредете ги в тавичка или върху хартия за печене, за да не залепнат едно за друго. 

     

  • 3. Нарежете лука и моркова на ситно и ги сложете да се варят в подсолена вода. Когато зеленчуците омекнат, добавете топчетата, като ги пуснете във водата с лъжица от ниско. Намалете температурата на котлона, за да не се разварят топчетата, а да запазят формата си. 

     

  • 4. 5 минути преди да свалите от огъня готовата супа, добавете доматеното пюре. 
  • 5. Разбийте яйцето в купичка, с помощта на вилица. Добавете прясното мляко. Добре е то да е на стайна температура. На тънка струйка сипете 1 черпак от бульона на супата, като непрекъснато бъркате. Важно е температурите на различните течности да не са крайно различни. Добавяйки част от бульона ще темперирате застройката, така че да не се пресече в супата. Отстранете тенджерата от котлона и бавно сипете затройката, като бъркате. 
  • 6. Готовата супа поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз.