Едно прекрасно блюдо, което ще достави на сетивата ви незаменимо нежно удоволствие. Здравословно, леко и питателно... Подходящо и за вегетарианци...
Съставки
- 125 г Синьо сирене
- 1 глава Карфиол
- 1 глава Лук
- 1 бр. Картоф
- 900 мл Зеленчуков бульон
Начин на приготвяне
- 1. Карфиолът, лукът и картофа се слагат в тенджера. Добавя се бульонът, солта и пиперът. След като сместа заври, огънят се намалява.
- 2. Похлупва се и се вари на слаб огън около 15 минути, докато зеленчуците омекнат.
- 3. Половината супа се прехвърля в кухненски робот или блендер и се пасира до получаване на гладка смес.
- 4. Връща се е в тенджерата. Супата бавно се загрява, докато заври, след което се сваля от огъня.
- 5. Накрая се добавя сиренето, разбърква се леко и се разпределя в купичики.