Една изключително лесна за приготвяне дъхава супа, която едновременно ще ви стопли и ще изпълни кухнята ви с мистичен източен аромат. Няма да може да й устоите и ще си сипете повторно...
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1 с.л. Краве сирене
- 1 ч.л. Ябълков оцет
- 1 ч.л. Куркума
- 1 с.л. Къри
- 1 скилидка Чесън
- 2 бр. Кисели ябълки
- 1 глава Карфиол
Начин на приготвяне
- 1. Карфиолът се почиства, измива и разделя на розички.
- 2. Нарязва се и ябълката. Всичко се поставя в дълбока тенджера с достатъчно вода, така че да ги покрие.
- 3. След като заврат, огънят се намалява и се похлупват. Добавя се обелената и нарязана скилидка чесън. След 15-ина минути се сваля от огъня и се пасира.
- 4. Пасираната супа се връща в тенджерата, като се добавят подправките, оцета и маслото. Ако супата е твърде гъста, се добавя малко вода, за да се разреди..