За приготвянето на тази великолепна, гъста и хранителна супа са ви нужни само 20 минути, а ще бъдете сити с часове. Сега е най-подходящото време да я приготвите, а броколите са така скрити от чедара в рецептата, че дори и децата ви ще хапнат с удоволствие.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Индийско орехче
  • 1 ч.л. Кимион
  • 1-2 бр. Дафинов лист
  • 2 ч.ч. Вода
  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 4 с.л. Пълнозърнесто брашно
  • 4 с.л. Краве масло
  • 2 бр. Моркови
  • 2-3 стръка Зелен лук
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 глава Броколи
  • 100 г Сирене Чедър

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и морковите се нарязват на ситно. Маслото се стопява и задушете вътре на среден огън за около 4-5 минутки.
  • 2. Добавя се брашното и леко се запържва. С непрестанно бъркане се добавя млякото и водата.
  • 3. Посолява се, слагат се подправките и се добавят броколите на розички. Готви се на 20 минути.
  • 4. Дафиновият лист се изважда- Супата се пасира, след което се връща на котлона, разбърква се в нея сиренето чедар, размесва се и се изчаква да се стопи напълно.
  • 5. Супата се сервира гореща, с хрупкави пълнозърнести крутони или домашно изпечен зеленчуков чипс.