За приготвянето на тази великолепна, гъста и хранителна супа са ви нужни само 20 минути, а ще бъдете сити с часове. Сега е най-подходящото време да я приготвите, а броколите са така скрити от чедара в рецептата, че дори и децата ви ще хапнат с удоволствие.
Съставки
- 1/2 ч.л. Индийско орехче
- 1 ч.л. Кимион
- 1-2 бр. Дафинов лист
- 2 ч.ч. Вода
- 2 ч.ч. Прясно мляко
- 4 с.л. Пълнозърнесто брашно
- 4 с.л. Краве масло
- 2 бр. Моркови
- 2-3 стръка Зелен лук
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 1 глава Броколи
- 100 г Сирене Чедър
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и морковите се нарязват на ситно. Маслото се стопява и задушете вътре на среден огън за около 4-5 минутки.
- 2. Добавя се брашното и леко се запържва. С непрестанно бъркане се добавя млякото и водата.
- 3. Посолява се, слагат се подправките и се добавят броколите на розички. Готви се на 20 минути.
- 4. Дафиновият лист се изважда- Супата се пасира, след което се връща на котлона, разбърква се в нея сиренето чедар, размесва се и се изчаква да се стопи напълно.
- 5. Супата се сервира гореща, с хрупкави пълнозърнести крутони или домашно изпечен зеленчуков чипс.