Истинска магия от авокадо, поръсена със сирене за цвят.
Съставки
- 2 с.л. Зелен лук
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 150 мл Течна готварска сметана
- 1-2 капки Сос Табаско
- 450 мл Прясно мляко
- 2 с.л. Лимонов сок
- 2 бр. Авокадо
Начин на приготвяне
- 1. Авокадото се разрязва на половина и се обелва. Костилката се вади, а меката му част се нарязва на едро.
- 2. Авокадото, лимоновият сок, прясното мляко, сметаната и табаското се слагат в кухненския робот и се пасират докато се получи гладка смес.
- 3. Супата се охлажда в хладилника за около 20 минути. С нея се слагат и чиниите, в които ще се сервира.
- 4. Поднася се със ситно нарязан по диагонал зелен лук и сметана за декорация.