Магия с вкус на езотика, която дарява сетивата с възторг и опианение. За нея е важно да знаете, че подправките се слагат на вкус – ако обичате лук, добавете повече. Той идеално се съчетава с вкуса на авокадото. Не прекалявайте с черния пипер, защото може да промените изцяло вкуса на ястието.
Съставки
- 150 мл Сирене Моцарела
- 2 бр. Авокадо
- 2 с.л. Лимонов сок
- 450 мл Прясно мляко
- 1-2 капки Сос Табаско
- 2 с.л. Зелен лук
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Авокадото се разрязва на половина и се обелва. Костилката се вади, а меката му част се нарязва на едро.
- 2. Авокадото, лимоновият сок, прясното мляко,моцарелата и табаското се слагат в кухненския робот и се пасират, докато се получи гладка смес.
- 3. Супата се охлажда в хладилника за около 20 минути. С нея се слагат и чиниите, в които ще я сервирате. Поднася се със ситно нарязан по диагонал зелен лук и сметана за декорация.