Суфлето ни предоставя възможност за най-разнообразен и богат избор от плънка - тази е с нежно топящ се кашкавал.
Съставки
- 350 г Брашно
- 500 г Сметана
- 2 щипки Сол
- 7 бр. Яйца
- 250 г Кашкавал
Начин на приготвяне
- 1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с малко сол, като постепенно се прибавя по 1 с.л. от 500 г сметана и 350 г брашно.
- 2. Към тях се добавя 250 г настърган кашкавал и разбитите белтъци.
- 3. Сместа се разбърква внимателно и се излива в съд, застлан с добре намаслена хартия за печене, посипана с галета.
- 4. Покрива се с капак и се вари на пара 1 час. Поднасе се полято с разтопено краве масло или квасена сметана.