Съхранява се в хладилник. Подходящо е да се комбинира с царевичен хляб с маслини.
Съставки
- 5-6 бр. Домати
- 1 бр. Краставица
- 1 щипка Кимион
- 2 с.л. Зехтин
- 1/2 бр. Франзела
- 2 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 1 бр. Сладки червени чушки
Начин на приготвяне
- 1. Доматите се потапят за секунда във вряща вода, като предварително им се прави лек разрез с нож. Обелват се и се нарязват на кубчета.
- 2. В дълбок съд се разчупва на дребни късчета франзелата и върху нея се изсипват доматите, така сокът попива в хляба за около 30 минути.
- 3. Прибавят се нарязаните скилидки чесън, чушката, парчетата обелена краставица.
- 4. Всичко това се разбива с пасатор до гъсто пюре, към което постепенно се добавя зехтин, сол и по желание кимион.
- 5. Разрежда се с преварена студена вода до получаване на сравнително гъста крем-супа.