Съхранява се в хладилник. Подходящо е да се комбинира с царевичен хляб с маслини. 

Съставки

  • 5-6 бр. Домати
  • 1 бр. Краставица
  • 1 щипка Кимион
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1/2 бр. Франзела
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 1 бр. Сладки червени чушки

Начин на приготвяне

  • 1. Доматите се потапят за секунда във вряща вода, като предварително им се прави лек разрез с нож. Обелват се и се нарязват на кубчета.
  • 2. В дълбок съд се разчупва на дребни късчета франзелата и върху нея се изсипват доматите, така сокът попива в хляба за около 30 минути.
  • 3. Прибавят се нарязаните скилидки чесън, чушката, парчетата обелена краставица.
  • 4. Всичко това се разбива с пасатор до гъсто пюре, към което постепенно се добавя зехтин, сол и по желание кимион.
  • 5. Разрежда се с преварена студена вода до получаване на сравнително гъста крем-супа.