Здравословен и вкусен избор за всяко време от деня! Богата, пъстра, питателна и лека, тази салата ще ви дари с енергия и прекрасно настроение през целия ден...
Съставки
- 240 г Пилешко месо
- 2 ч.л. Джинджифил
- 1 скилидка Чесън
- 1 ч.л. Сусамово масло
- 1 с.л. Соев сос
- 2 с.л. Лимони
- 2 с.л. Олио
- 1 с.л. Тахан
- 200 г Спагети
- 200 г Пресен грах
- 1 бр. Тиквички
Начин на приготвяне
- 1. За тази рецепта може да използвате останало печено пилешко от предишния ден, но може да сложите и прясно изпечено, само го охладете предварително.
- 2. Грахът се сварява за 4 минути. Междувременно се сваряват и фарфалите според описанието на опаковката. Тиквичката се нарязва на колелца, които леко се запържват от двете страни.
- 3. Пастата се отцежда, изплаква със студена вода и се смесва с дресинга, приготвен от 1 с.л. тахан, олиото, лимона, соевия сос, сусамовото масло, счуканата скилидка чесън и джинджифила.
- 4. Пастата се разбърква с граха и изстуденото готово пилешко месо, нарязано на тънки ленти.