Вкусна рецепта, предоставена от мама Бонка и Невена Левичарови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 100 г Сурови ядки
  • 1 ч.ч. Кускус
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Червени чушки
  • 4 бр. Яйца
  • 1/2 връзка Копър

Начин на приготвяне

  • 1. В една чаша сложете найлоново прозрачно фолио.
  • 2. На дъното сложете малко сол, след това нарязаните на дребно чушки и магданоза, част от ядките, малко зехтин, малко микс от сушени зеленчуци.
  • 3. Чукнете по едно яйце във всяка чаша и отгоре пак сложете от същите продукти.
  • 4. Завийте го внимателно с фолиото и го завържете с конец отгоре.
  • 5. В тенджера с вряща вода пуснете завързаните във фолио яйца. 
  • 6. Гответе ги около 7 мин. След това ги извадете и ги сложете в студена вода.
  • 7. Сложете кускуса в купа с натрошени ядки, копър, куркума, малко къри и стафиди. 
  • 8. Залейте кускуса с топла вода, така че да има един пръст вода над него (хоризонтален пръст) и покрийте с капак. Разбъркайте го, когато няма вече течност. 
  • 9. Сложете го в чиния, натрошете отгоре малко сирене и в средата готовото яйце. 
  • 10. Ако ползвате паста кускус я сварете в подсолена вода, отцедете я и я смесете с останалите продукти. Сервирайте заедно с яйцата.