Вкусна рецепта, предоставена от мама Бонка и Невена Левичарови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 100 г Сурови ядки
- 1 ч.ч. Кускус
- 1/2 връзка Магданоз
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Червени чушки
- 4 бр. Яйца
- 1/2 връзка Копър
Начин на приготвяне
- 1. В една чаша сложете найлоново прозрачно фолио.
- 2. На дъното сложете малко сол, след това нарязаните на дребно чушки и магданоза, част от ядките, малко зехтин, малко микс от сушени зеленчуци.
- 3. Чукнете по едно яйце във всяка чаша и отгоре пак сложете от същите продукти.
- 4. Завийте го внимателно с фолиото и го завържете с конец отгоре.
- 5. В тенджера с вряща вода пуснете завързаните във фолио яйца.
- 6. Гответе ги около 7 мин. След това ги извадете и ги сложете в студена вода.
- 7. Сложете кускуса в купа с натрошени ядки, копър, куркума, малко къри и стафиди.
- 8. Залейте кускуса с топла вода, така че да има един пръст вода над него (хоризонтален пръст) и покрийте с капак. Разбъркайте го, когато няма вече течност.
- 9. Сложете го в чиния, натрошете отгоре малко сирене и в средата готовото яйце.
- 10. Ако ползвате паста кускус я сварете в подсолена вода, отцедете я и я смесете с останалите продукти. Сервирайте заедно с яйцата.