Това великолепно и леко пролетно ястие ще ви зареди с енергия и настроение през целия ден. Чудесен избор за празничната трапеза и подходящо блюдо както зазакуска, така и за обяд и вечеря.

Съставки

  • 3 с.л. Зехтин
  • 125 г Гъби
  • 225 г Листа от спанак
  • 2 бр. Яйца
  • 4 с.л. Квасена сметана
  • / на вкус Морска сол
  • / на вкус Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте предварително фурната до 200° С. 
  • 2. Загрейте зехтина в голям тиган, добавете гъбите, разбъркайте добре и запържете за 30 секунди. След това добавете спанака, като бланширате и него, докато омекне, но без да си променя цвета. Поръсете със сол и черен пипер.
  • 3. Изсипете цялата смес в тава за печене. Отгоре чукнете яйцата, като внимавате да не спукате жълтъците.
  • 4. Покрийте отгоре с 4 с.л. сметана.
  • 5. Печете в продължение на около 12 минути. Сервирайте веднага.