Това великолепно и леко пролетно ястие ще ви зареди с енергия и настроение през целия ден. Чудесен избор за празничната трапеза и подходящо блюдо както зазакуска, така и за обяд и вечеря.
Съставки
- 3 с.л. Зехтин
- 125 г Гъби
- 225 г Листа от спанак
- 2 бр. Яйца
- 4 с.л. Квасена сметана
- / на вкус Морска сол
- / на вкус Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте предварително фурната до 200° С.
- 2. Загрейте зехтина в голям тиган, добавете гъбите, разбъркайте добре и запържете за 30 секунди. След това добавете спанака, като бланширате и него, докато омекне, но без да си променя цвета. Поръсете със сол и черен пипер.
- 3. Изсипете цялата смес в тава за печене. Отгоре чукнете яйцата, като внимавате да не спукате жълтъците.
- 4. Покрийте отгоре с 4 с.л. сметана.
- 5. Печете в продължение на около 12 минути. Сервирайте веднага.