За тази рецепта трябва да използвате замразен спанак и стар хляб. Може да сложите и препечен такъв. Натрошете го на ситни трохи или стрийте в хаванче. За да стане по-лесно, сложете филийките в плик, завържете го и внимателно удряйте отгоре с точилка или чук за пържоли, докато стане на трохи. 


Готовите топки могат и да се замразят и да се извадят от фризера при нужда. Така ще имате една бърза и лесна вечеря, или пък обяд под ръка. За да ги направите, извадете ги от фризера за около 30 минути. Притоплете във фурната за 10 минути. 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Пармезан
  • 1/2 ч.ч. Краве масло
  • 6 бр. Яйца
  • 3 филии Хляб
  • 2 глави Лук
  • 280 г Спанак
  • 1/2 ч.л. Чесън на прах
  • 1 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Размразете спанака и го изцедете от водата. Подсушете добре върху кухненска хартия. 
  • 2. Нарежете лука на малки парченца. Разбийте яйцата. Сложете всички съставки в дълбока купа и разбъркайте докато се смесят добре.
  • 3. Оформете топки с ръце. Поставете ги върху тава, застлана с хартия за печене. 
  • 4. Печете на 180ºC в продължение на 20 минути.