За тази рецепта трябва да използвате замразен спанак и стар хляб. Може да сложите и препечен такъв. Натрошете го на ситни трохи или стрийте в хаванче. За да стане по-лесно, сложете филийките в плик, завържете го и внимателно удряйте отгоре с точилка или чук за пържоли, докато стане на трохи.
Готовите топки могат и да се замразят и да се извадят от фризера при нужда. Така ще имате една бърза и лесна вечеря, или пък обяд под ръка. За да ги направите, извадете ги от фризера за около 30 минути. Притоплете във фурната за 10 минути.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Пармезан
- 1/2 ч.ч. Краве масло
- 6 бр. Яйца
- 3 филии Хляб
- 2 глави Лук
- 280 г Спанак
- 1/2 ч.л. Чесън на прах
- 1 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Размразете спанака и го изцедете от водата. Подсушете добре върху кухненска хартия.
- 2. Нарежете лука на малки парченца. Разбийте яйцата. Сложете всички съставки в дълбока купа и разбъркайте докато се смесят добре.
- 3. Оформете топки с ръце. Поставете ги върху тава, застлана с хартия за печене.
- 4. Печете на 180ºC в продължение на 20 минути.