Изкусителна идея за зеленчукови кюфтенца, поднесени с цедено кисело мляко, картофено пюре или зелена салата. Поднасят се по три кюфтенца на порция.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 1 щипка Сол
- 1 с.л. Олио
- 2 бр. Пресен чесън
- 1 бр. Глава лук
- 1 кг Спанак
Начин на приготвяне
- 1. Спанакът се нарязна на ситно и се задушава с малко олио и сол, след което се пасира.
- 2. Щом сместа изстине, се прибавят яйцето, настърганият лук и натрошеното на ситно кашу
- 3. Омесва се \\\\\\\"кайма”.
- 4. Оформят се кюфтенца, които се овалват, по желание, в галета, отгоре се забождат по няколко половинки кашу, и се изпържват от двете страни до пълна готовност.