Когато супата е готова, се добавят индийско орехче и черен пипер.
Съставки
- 2 щипки Сол
- 400 г Спанак
- 2 бр. Картофи
- 2 с.л. Маргарин
- 1 глава Лук
- 1-2 скилидки Чесън
- 1 кубче Зеленчуков бульон
- 1 щипка Индийско орехче
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Маргаринът се разтапя в тенджерата и в него се задушава нарязаният на дребно лук.
- 2. След това се прибавят нарязаните картофи и чесънът. Разбъркват се често.
- 3. Сухият бульон се разтваря в топла вода и се налива към зеленчуците в тенжерата. Вари се, докато картофите омекнат.
- 4. Тогава се добавя и изчистеният спанак и се задушава за около 5 минути.
- 5. Зеленчуците се пасират, посоляват се и отново се загряват за кратко време заедно с добавените подправки - индийско орехче и черен пипер.