Когато супата е готова, се добавят индийско орехче и черен пипер.

Съставки

  • 2 щипки Сол
  • 400 г Спанак
  • 2 бр. Картофи
  • 2 с.л. Маргарин
  • 1 глава Лук
  • 1-2 скилидки Чесън
  • 1 кубче Зеленчуков бульон
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Маргаринът се разтапя в тенджерата и в него се задушава нарязаният на дребно лук.
  • 2. След това се прибавят нарязаните картофи и чесънът. Разбъркват се често.
  • 3. Сухият бульон се разтваря в топла вода и се налива към зеленчуците в тенжерата. Вари се, докато картофите омекнат.
  • 4. Тогава се добавя и изчистеният спанак и се задушава за около 5 минути.
  • 5. Зеленчуците се пасират, посоляват се и отново се загряват за кратко време заедно с добавените подправки - индийско орехче и черен пипер.