Това руло със солен пълнеж е лесен начин да оползотворите стар хляб. За основата му се използват 5 филийки, отрязани от цялата дължина на хляба. изрежете коричките, за да остане само меката част. За украсата ви е нужна майонеза - около 4 супени лъжици, стръкчета магданоз и зърна розов пипер - отличава се добре цветово върху бялата майонеза.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 6 филии Пилешко филе
- 80 г Майонеза
- 150 г Риба тон
- 150 г Домати
- 60 г Маруля
- 5 филии Бял хляб
Начин на приготвяне
- 1. За да приготвите пълнежа, нарежете доматите на малки парченца и махнете семена. Нарежете марулята и смесете всичко с майонезата и рибата тон. Подправете с щипка черен пипер. По желание може да добавите малко сол, но имайте предвид, че рибата от консерва обикновено е доста солена.
- 2. Подредете филийките хляб (без корите) по дължина. Разточете ги с точилка, така ще се залепят една за друга. Разпределете парчетата филе по цялата дължина на хляба. Добавете и останалия пълнеж.
- 3. Завийте рулото по дългата му страна. Увийте го стегнато със свежо домакинско фолио и го оставете в хладилника за час и половина.
- 4. От охладеното руло отрежете едно по-малко парче - около 8 см, и го сложете отстрани. Рулото ще прилича на дървесно пънче и по този начин ще изглежда по-реалистично. Прикрепете с клечки за зъби.
- 5. Намажете целия ствол на пънчето с майонезата за декорация. За да създадете ефекта на кората, минете отгоре с вилица. Украсете пънчето със стръкчета магданоз, маслини и розов пипер и го поставете в хладилника за 20-30 минути преди сервиране.