Топло, хрупкаво и благоуханно ястие със златист загар.
Съставки
- 1 връзка Магданоз
- 1 щипка Сол
- 1/2 пакетче Краве масло
- 1/2 връзка Зелен лук
- 200 г Кашкавал
- 2 бр. Яйца
- 400 г Квасена сметана
- 100 г Пилешко филе
- 400 г Гъби
- 1 пакет Кори за баница
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Нарязаните на ситно лук и гъби се задушават. Добавят се нарязаното на кубчета пилешко филе и магданозът, нарязан на ситно, за около 5 минути.
- 2. Плънката се оставя настрана да изстине.
- 3. Разбиват се яйцата и сметаната. Към тях се прибавят и настърганият кашкавал, солта и черният пипер.
- 4. Разтопява се маслото и се намазва дъното на кръгла тава.
- 5. Половината от корите се подреждат, така че да се застъпват краищата им и да излизат извън тавата, като всяка кора се намазва обилно с масло.
- 6. Плънката се изсипва върху корите и се залива с млечно-яйчената смес. Стърчащите краища на корите се затварят навътре и се покриват с останалите кори отгоре.
- 7. Паят се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се покрие със златист загар.