Топло, хрупкаво и благоуханно ястие със златист загар.

Съставки

  • 1 връзка Магданоз
  • 1 щипка Сол
  • 1/2 пакетче Краве масло
  • 1/2 връзка Зелен лук
  • 200 г Кашкавал
  • 2 бр. Яйца
  • 400 г Квасена сметана
  • 100 г Пилешко филе
  • 400 г Гъби
  • 1 пакет Кори за баница
  • 2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Нарязаните на ситно лук и гъби се задушават. Добавят се нарязаното на кубчета пилешко филе и магданозът, нарязан на ситно, за около 5 минути.
  • 2. Плънката се оставя настрана да изстине.
  • 3. Разбиват се яйцата и сметаната. Към тях се прибавят и настърганият кашкавал, солта и черният пипер.
  • 4. Разтопява се маслото и се намазва дъното на кръгла тава.
  • 5. Половината от корите се подреждат, така че да се застъпват краищата им и да излизат извън тавата, като всяка кора се намазва обилно с масло.
  • 6. Плънката се изсипва върху корите и се залива с млечно-яйчената смес. Стърчащите краища на корите се затварят навътре и се покриват с останалите кори отгоре.
  • 7. Паят се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се покрие със златист загар.