За закуска в почивния ден си заслужава да сервирате с кафето приказно вкуснен сладкиш с ягодово сладко, който може да направите сами.
Съставки
- 1 бурканче Сладко от ягоди
- 600 г Брашно
- 400 г Маргарин
- 150 г Пудра захар
- 3 пакетчета Ванилова захар
Начин на приготвяне
- 1. Брашното и пудрата захарта най-напред се пресяват и се прибавя ваниловата захар
- 2. Към сухата смес се добавя маргаринът.
- 3. Омесва се хубаво тесто. Оставя се в хладилника за 1 час.
- 4. Тестото се накъсва на няколко парчета. Омесват се топчета и всяко се разточва.
- 5. С помощта на формички се изрязват сладките и се подреждат в тавичка върху хартия за печене.
- 6. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути.
- 7. Поръсват се отгоре с пудра захар, докато са топли.
- 8. След като изстинат се слепват с ягодово сладко. На следващия ден са още по-вкусни.