За закуска в почивния ден си заслужава да сервирате с кафето приказно вкуснен сладкиш с ягодово сладко, който може да направите сами.

Съставки

  • 1 бурканче Сладко от ягоди
  • 600 г Брашно
  • 400 г Маргарин
  • 150 г Пудра захар
  • 3 пакетчета Ванилова захар

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното и пудрата захарта най-напред се пресяват и се прибавя ваниловата захар
  • 2. Към сухата смес се добавя маргаринът.
  • 3. Омесва се хубаво тесто. Оставя се в хладилника за 1 час.
  • 4. Тестото се накъсва на няколко парчета. Омесват се топчета и всяко се разточва.
  • 5. С помощта на формички се изрязват сладките и се подреждат в тавичка върху хартия за печене.
  • 6. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути.
  • 7. Поръсват се отгоре с пудра захар, докато са топли.
  • 8. След като изстинат се слепват с ягодово сладко. На следващия ден са още по-вкусни.