Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Надежда Първанови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Скумрия
  • 8 бр. Сушени домати
  • 1-2 бр. Лимон
  • 400 г Зелен фасул
  • 1 бр. Глава лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 150 г Бекон
  • 1-2 бр. Домат
  • 50 г Филирани бадеми

Начин на приготвяне

  • 1. Ако рибите са големи извадете 4 филета от тях.
  • 2. В случай, че са малки направо ги напълнете с кръгчета лимон, сушени домати и стръкове прясна мащерка, за да придаде аромат на рибата.
  • 3. Намажете алуминиево фолио с олио и сложете отгоре рибата, която е предварително почистена и овкусена със сол и черен пипер. 
  • 4. Завийте я хубаво във фолиото и го надупчете тук там.
  • 5. Изпечете на грил тиган на среден огън за около 10 мин.
  • 6. За да направите гарнитурата задушете наситнени лук, чесън и нарязан на кубчета бекон в тиган с малко олио. Когато омекне добавете фасула, червен пипер и домат, нарязан на ситно. Поръсете с копър. Разбъркайте.
  • 7. Запечете филираните бадеми в сух тиган да порозовеят малко и поръсете фасула с бадемите, когато сервирате.
  • 8. Когато рибата е готова я извадете от фолиото, сложете в чиния и гарнирайте със зеления фасул.