Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Надежда Първанови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Скумрия
- 8 бр. Сушени домати
- 1-2 бр. Лимон
- 400 г Зелен фасул
- 1 бр. Глава лук
- 2 скилидки Чесън
- 150 г Бекон
- 1-2 бр. Домат
- 50 г Филирани бадеми
Начин на приготвяне
- 1. Ако рибите са големи извадете 4 филета от тях.
- 2. В случай, че са малки направо ги напълнете с кръгчета лимон, сушени домати и стръкове прясна мащерка, за да придаде аромат на рибата.
- 3. Намажете алуминиево фолио с олио и сложете отгоре рибата, която е предварително почистена и овкусена със сол и черен пипер.
- 4. Завийте я хубаво във фолиото и го надупчете тук там.
- 5. Изпечете на грил тиган на среден огън за около 10 мин.
- 6. За да направите гарнитурата задушете наситнени лук, чесън и нарязан на кубчета бекон в тиган с малко олио. Когато омекне добавете фасула, червен пипер и домат, нарязан на ситно. Поръсете с копър. Разбъркайте.
- 7. Запечете филираните бадеми в сух тиган да порозовеят малко и поръсете фасула с бадемите, когато сервирате.
- 8. Когато рибата е готова я извадете от фолиото, сложете в чиния и гарнирайте със зеления фасул.