Апетитно и много ароматно...

Съставки

  • 4 с.л. Червен винен оцет
  • 6 с.л. Пчелен мед
  • 6 с.л. Сусам
  • 6 щипки Чили на прах
  • 6 стръка Мащерка
  • 800 г Козе сирене
  • 6 листа Точени кори
  • 80 мл Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Сиренето се нарязва на 6 парчета.
  • 2. Сусамът се запича на сух тиган и се охлажда.
  • 3. Всяка кора се намазва със зехтин, прихлупва се, отгоре се слага по парче сирене и се поръсва с мащерка и чили.
  • 4. Завиват се стегнати пакетчета и се пържат в останалия зехтин до златисто, от двете страни, като първо се слагат надолу с отвора.
  • 5. Медът се загрява и към него се добавят оцетът и около 4 с. л. вода, бърка се, докато се сгъсти.
  • 6. Сиренето се залива със соса, поръсва се със сусама и се сервира веднага.