Апетитно и много ароматно...
Съставки
- 4 с.л. Червен винен оцет
- 6 с.л. Пчелен мед
- 6 с.л. Сусам
- 6 щипки Чили на прах
- 6 стръка Мащерка
- 800 г Козе сирене
- 6 листа Точени кори
- 80 мл Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Сиренето се нарязва на 6 парчета.
- 2. Сусамът се запича на сух тиган и се охлажда.
- 3. Всяка кора се намазва със зехтин, прихлупва се, отгоре се слага по парче сирене и се поръсва с мащерка и чили.
- 4. Завиват се стегнати пакетчета и се пържат в останалия зехтин до златисто, от двете страни, като първо се слагат надолу с отвора.
- 5. Медът се загрява и към него се добавят оцетът и около 4 с. л. вода, бърка се, докато се сгъсти.
- 6. Сиренето се залива със соса, поръсва се със сусама и се сервира веднага.