Това впечатляващо произведение на сладкарското изкуство ще ви плени с изкусителната комбинация от тъмен шоколад, нежна сметана и впечатляващ бадемов аромат.

Съставки

  • 6 с.л. Краве масло
  • 300 г Черен шоколад
  • 6 бр. Яйца
  • 2 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1/2 ч.ч. Кристална захар
  • 1 ч.ч. Квасена сметана
  • 1 с.л. Пудра захар
  • 1/4 ч.л. Бадемов екстракт

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  • 2. Намаслете 20-сантиметрова кръгла форма с отделящо се дъно и незалепващо покритие и я застелете с хартия за печене.
  • 3. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте белтъците на твърд сняг. В друга купа разбийте жълтъците и захарта до получаването на светъл гладък крем. 
  • 4. Прибавете разтопения шоколад и ваниловата есенция и разбъркайте. След това същата тази смес добавете в купата с белтъците и разбийте до пълно смесване. 
  • 5. Прехвърлете тестото във формата и печете 45-50 минути в средата на фурната. Оставете тортата 5 минути да се охлади и внимателно я извадете от формата. Оставете я да изстине напълно.
  • 6. Междувременно пригответе бадемовия топинг. Смесете в купа сметаната, пудрата захар, ваниловата и бадемовата есенции и разбъркайте, докато се получат меки върхове. 
  • 7. С така получения крем намажете тортата отгоре. На финала поръсете с пудра захар.