Това впечатляващо произведение на сладкарското изкуство ще ви плени с изкусителната комбинация от тъмен шоколад, нежна сметана и впечатляващ бадемов аромат.
Съставки
- 6 с.л. Краве масло
- 300 г Черен шоколад
- 6 бр. Яйца
- 2 ч.л. Ванилов екстракт
- 1/2 ч.ч. Кристална захар
- 1 ч.ч. Квасена сметана
- 1 с.л. Пудра захар
- 1/4 ч.л. Бадемов екстракт
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса.
- 2. Намаслете 20-сантиметрова кръгла форма с отделящо се дъно и незалепващо покритие и я застелете с хартия за печене.
- 3. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте белтъците на твърд сняг. В друга купа разбийте жълтъците и захарта до получаването на светъл гладък крем.
- 4. Прибавете разтопения шоколад и ваниловата есенция и разбъркайте. След това същата тази смес добавете в купата с белтъците и разбийте до пълно смесване.
- 5. Прехвърлете тестото във формата и печете 45-50 минути в средата на фурната. Оставете тортата 5 минути да се охлади и внимателно я извадете от формата. Оставете я да изстине напълно.
- 6. Междувременно пригответе бадемовия топинг. Смесете в купа сметаната, пудрата захар, ваниловата и бадемовата есенции и разбъркайте, докато се получат меки върхове.
- 7. С така получения крем намажете тортата отгоре. На финала поръсете с пудра захар.